ACTUELE INFORMATIE

Actueel 2019

Open lesavond in september
10 september: Zet het in je agenda!

Wij zijn op zoek naar nieuwe koorleden! Alle stemsoorten zijn welkom maar met name lage alten kunnen wij goed gebruiken.
Om die reden houdt Malaika op dinsdagavond 10 september een open lesavond in buurthuis Hart van Hoograven. Belangstellenden kunnen vrijblijvend langskomen om een indruk te krijgen van de sfeer van het koor, het repertoire, de koorleden en dirigente, en de locatie. De avond start om 20.00 uur. U bent van harte welkom!

Dinsdag 10 december. Kerstoptreden in Revalidatie Cemtrum De Hoogstraat in Utrecht
van 19:30 tot 20:30 uur
“Opmaat naar Kerst”
De herfst komt op gang. Kortere dagen en gevallen blad betekent voor Vrouwenkoor Malaika ‘aan de slag met de voorbereidingen rondom Kerst’. In de maand december staan er 2 kerstoptredens op het programma.
Op dinsdagavond 10 december zijn we te gast in Revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht. We nemen de revalidanten en hun bezoekers mee op een muzikale reis met sfeervolle en leuke kersthits uit alle windstreken. Naast het voor iedereen bekende ‘Stille Nacht’ zingen we kerstliederen uit o.a. Italië, Kroatië, Rusland, Oekraīne, Spanje, Bulgarije en Afrika. Het wordt een afwisselend a capella gezongen programma, in alle talen.

Zondagmiddag 22 december. Kerstoptreden in Warande Verpleeghotel Bovenwegen te Zeist
Warande Verpleeghotel Bovenwegen is gelegen in een rustige, groene omgeving, vlakbij het station Driebergen-Zeist. Het verpleeghotel biedt langdurige en intensieve zorg aan bewoners met een somatische aandoening of chronische ziekte. Bewoners komen er voor revalidatie of reactivering, anderen wonen er omdat zij vanwege een ongeneeslijke ziekte in hun laatste levensfase verkeren.
In het verpleeghotel worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals concerten en toneel.
Vrouwenkoor Malaika is uitgenodigd om op zondagmiddag 22 december de kerstdagen in te luiden met een mooi repertoire, a capella gezongen kerstliederen van over de hele wereld. Van 15.00 tot 16.00 uur zingt het vrouwenkoor in de lobby van het verpleeghotel voor bewoners, familie en bezoekers.
Aansluitend is er gelegenheid om onder het genot van een drankje elkaar informeel te ontmoeten

Zondagmiddag 7 april. Torentheater Zeist.
Dubbelconcert Tamarix – Malaika Zondagmiddag 7 april Op 7 april 2019 was het dan zo ver, in het sfeervolle Torenlaantheater in Zeist stonden wij voor een uitverkochte zaal, zij aan zij met Tamarix op het podium. Vrouwenkoor Malaika en muziekgroep Tamarix vormen samen een mooie combinatie.
In 2016 traden wij samen op in Utrecht. Ook vanmiddag werd het weer een groot succes! De combinatie Tamarix en Malaika viel bij alle aanwezigen goed in de smaak. Wat wil je ook met 4 van die fantastische muzikale mensen die Europese volksmuziek spelen op traditionele, ingenieuze, vaak zelfgemaakte instrumenten.
Beide partijen verzorgden een eigen gedeelte van het programma en daarnaast brachten we een aantal gemeenschappelijke liederen ten gehore. Wij hadden er als koor ook echt zin in en met wat muzikale knipogen richting publiek werd het dan ook een mooie vrolijke middag om nooit meer te vergeten. Een die eigenlijk smaakt naar meer! Volgens het aanwezige publiek konden wij met dit programma zo op toer langs de theaters! Bijgaand het affiche en Youtube film

.

Februari 2019:   Jubileum Anne
In februari was het precies 10 jaar geleden dat Anne als dirigente bij ons koor kwam. Die datum konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Zonder dat Anne het wist (zij was zich zelfs niet eens bewust van haar jubileum!) hebben wij haar letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.
Anne moest zich een weg banen door een erehaag van koorleden die haar met een prachtig lied toezongen. Daarin werden haken en ogen bij het zingen aangestipt en ook het geduld, doorzettingsvermogen en de inspiratie van Anne in al die jaren bij Malaika. Er waren vrolijke tompouces met een foto van Anne erop, en ze kreeg ook een mooi boeket. Deze viering was een enorme verrassing voor haar, ze was er beduusd van, en vond het heel erg leuk. En wij ook natuurlijk. Nogmaals gefeliciteerd Anne en dank voor je inzet al die jaren. Zie ook een paar fotootjes:

Recent verleden 2018

Gluren bij de Buren Zondagmiddag 11 maart
Voor het derde jaar deed Malaika weer mee met Gluren bij de Buren. Dit keer traden we niet op in Lunetten maar aan de andere kant van de stad in Stadstuin Klopvaart aan de Vancouverdreef in Overvecht. Daar werden we gastvrij ontvangen door een aantal buurtbewoners die de openstelling van deze huiskamer verzorgden. Tot drie keer toe hebben we met veel plezier een mooi optreden weg gegeven aan een enthousiast publiek. Tussen onze optredens door hebben we bij de andere optredens op de Vancouverdreef gegluurd. Al met al een gezellige en verrassende middag op een mooie locatie in een buurt waar afwisselende optredens ten gehore werden gebracht. (zie foto)

Revalidatie centrum De Parkgraaf Dinsdagavond 19 juni
Daar stonden wij dan weer op dinsdag 19 juni 2018 in revalidatiecentrum de Parkgraaf in Utrecht.
Blijkbaar was ons eerste optreden eind oktober vorig jaar zo goed bevallen, dat wij binnen 8 maanden gevraagd zijn om weer voor een grote groep revalidanten en hun familieledenop te treden. En wij hadden er zin in!
We hadden flink geoefend op een aantal nieuwe liedjes, onze steun en toeverlaat Herman van Scheppingen was erbij om ons op de gitaar te begeleiden, en Anne Stokman onze dirigent wist het publiek te raken met het prachtige door haar gezongen: The Ash Grove.
Het is altijd weer fijn om te zien dat ons repertoire dat toch niet bepaald alledaags genoemd kan worden, zo goed in de smaak valt.
Met de flyer bij de hand kon ons publiek goed bij houden uit welk landen onze liedjes kwamen, en met een korte uitleg over de inhoud, was alles goed te volgen.
In het bijzonder de Indonesiëmedley was een succes! Absoluut een blijvertje in ons repertoire want menigeen herkende wel een liedje en het werd zelfs her en der meegezongen.
Ondanks wat vervelend achtergrondgeruis, hielden wij ons flink staande en het wel 50 minuten durende programma was van het begin tot het eind boeiend voor het publiek. Dat publiek waardeerde het ook zeer dat de Malaika’s na afloop nog even een praatje kwamen maken.Een impressie van het optreden is te zien via de fotoos. Al met al een mooi optreden waar wij trots op kunnen zijn. Zie foto's.

Grand Café Birkhoven Park in Amersfoort Zondag 4 november
Dit keer maakten we een uitstapje naar Amersfoort waar we op zondagmiddag 4 november optraden in het Grand Café van Birkhoven Park. De zaal was goed gevuld met ruim 40 bezoekers en de aanwezigen genoten van de muzikale wereldreis die Malaika te gehore bracht.
We begonnen om 14.30 uur met de vrolijke canon Sisi sisi dolada uit Kongo en zongen vervolgens afwisselend a capella nummers en dit keer liedjes begeleidt op piano door onze gastpianist Dick van Lokhorst.
Ter afwisseling speelde Dick een piano solo met zang. Onze dirigente Anne Stokman zong als soliste het lied ‘Manise’ uit de Molukken en het koor zong tweestemmig het refrein. Dit lied is altijd weer zeer geliefd bij vele luisteraars.
Het was een gezellige middag en voor we het in de gaten hadden, was het uur om.

Recent verleden 2017

Op zondag 10 december was het de Internationale Dag van de Mensenrechten. Amnesty International organiseerde daarom een landelijke schrijfmarathon. In Utrecht werd die o.a. gehouden in Speeltuin De Kameleon in Hoograven en Malaika verzorgde daarbij een gratis optreden. Het sneeuwde die dag onophoudelijk, en het KNMI had code oranje uitgegeven. De opkomst van publiek viel daardoor een beetje tegen. Desondanks hebben we met veel plezier gezongen. (zie poster)

Op dinsdagavond 31 oktober verzorgde Malaika een optreden voor cliënten en familie van revalidatiecentrum De Parkgraaf. Het programma was een afwisseling van a capella nummers en liedjes met accordeon begeleiding door Maureen Wilderbeek. Ter afwisseling speelde Maureen een accordeon solo en zong onze dirigente Anne Jansen als soliste het lied ‘Manise’ uit de Molukken waarbij het koor tweestemmig het refrein ten gehore bracht. Voor de cliënten van de Parkgraaf was ons repertoire een geheel nieuwe ervaring, zij genoten zichtbaar. (zie film)

Op 8 oktober vierde Malaika haar vierde lustrum! Ons vorige lustrum hebben we gevierd met een workshop smartlappen. In 2017 hebben we het over een andere boeg gegooid: geen zang, geen optreden, maar een heerlijke kookworkshop. We hebben lekkere Mediterrane hapjes gemaakt en ook opgegeten natuurlijk. Alle koorleden waren van de partij en het was reuze gezellig! Zie ook ons fotoalbum.

Cultuur en Educatie Aan de Slinger organiseerde op 19 maart het derde Korenfestival in Houten. Malaika nam voor de eerste keer deel. Parallel aan de optredens werden er de hele dag door diverse mooie workshops aangeboden waar ieder koorlid aan deel kon nemen. Rond vijf uur werd het festival gezamenlijk afgesloten met het zingen van ‘Thank you for the music’ van ABBA. Er werd enthousiast en uitbundig mee gezongen. Houten bedankt!

Malaika deed voor het tweede jaar mee aan Gluren bij de Buren in Lunetten en trad op 19 februari  tweemaal op in de Musketon waar we door een groep vrijwilligers gastvrij werden ontvangen. We brachten een gevarieerd programma wereldmuziek ten gehore en zongen dit keer het hele programma a capella. Er waren in totaal rond de honderd bezoekers, waarvan we na afloop vele lovende reacties kregen. 

Recent verleden 2016

Op 9 oktober: Festival Cultuur in Oost. Gehouden op het terrein van het University College aan de Prins Hendriklaan in Utrecht. Ruim 1200 bezoekers telde de organisatie van het Korenfestival, een groot succes dus. Die bezoekers zaten niet allemaal bij Malaika in de zaal, maar de 50 haalden wij wel. De genres van de koren liepen uiteen van pop tot wereld, en van klassiek tot theater. Goed ingezongen in onze nieuwe outfit, met begeleiding van Nico van Asdonck op de djembé zongen wij dit keer uitsluitend Afrikaanse liedjes. Een geslaagde middag.

Op vrijdagavond 1 april traden wij op voor de gezelligheidsvereniging Groningen en Ommelanden in Utrecht. Onze spreekstalmeester Truus introduceerde ons koor en tot grote verrassing van iedereen deed zij dat in onvervalst Gronings! Niet alleen het publiek was stomverbaasd, ook de koorleden zelf stonden paf! Het optreden zelf was heel geslaagd: een mooie afwisseling van a capella liederen, en nummers met begeleiding door de volksmuziekgroep: Tamarix. Er was ook een instrumentaal intermezzo van Tamarix, dat prachtige Ierse ballads speelde. Maureen bracht een accordeonsolo ten gehore en onze dirigente Anne zong twee mooie melancholieke liederen. De zangoptredens werden ondersteund door dia’s met toepasselijke afbeeldingen. Het was kortom een avond met een totaaloptreden, en dat werd enorm gewaardeerd door de aanwezigen.

Op 31 januari Gluren bij de Buren De wijk Lunetten deed voor de vierde keer mee aan het Utrechtse festijn. Op 33 adressen gingen daar de deuren open voor muziek-, dans- en theatervoorstellingen of beeldende kunst. Malaika stond in zalencentrum Aristo aan de Brennerbaan in Lunetten. Daar, in het gezellige Grand Café op de begane grond mochten wij onze kunsten vertonen. We traden tweemaal op met een gevarieerd repertoire. Na afloop van ons optreden ging een aantal koorleden nog elders in de wijk “gluren”. Ook dat was heel leuk en inspirerend.