ACTUELE INFORMATIE

Actueel 2022

- Zondag 22 mei 2022 BureZINGdag
Na ruim twee jaar mochten we op zondag 22 mei 2022 eindelijk weer optreden.
Het was een prachtige voorjaarsdag en van 10.30 – 16.30 uur was er een gemoedelijke drukte in en rondom buurthuis Burezina in Overvecht.
Met veel plezier kijken we terug op deze eerste BureZINGdag, een dag vol muziek , kinderactiviteiten en lekkere hapjes en drankjes voor iedereen.
Parallel aan de buiten optredens van de vier deelnemende koren werden er de hele dag diverse mooie workshops aangeboden waar alle koorleden aan deel konden nemen. Malaika mocht de middag onder de bezielende leiding van Kim afsluiten. En als vanouds introduceerde Truus met flair onze nummers. (zie foto's in FotoAlbum)

- Op 21 augustus 2022 hebben wij het 25-jarig bestaan van ons koor gevierd met een zomers wereld-feest. Iedereen had de mooiste gebloemde kleding aan en op het terrein van Nieuw Rotsoord hebben we eerst genoten van een Workshop Zingen, Kleuren, Spelen. Daarna was er een Midden-Oosterse maaltijd met Chansons à Table, daarna werd nog onder andere spontaan het drinklied Tourdion ingezet. Het werd een gedenkwaardig jubileum met een combi van zingen en VERRUKKELIJK eten; een zeer geslaagd lustrumfeest. Zie ook de sfeerimpressie in het fotoalbum.

- Op 25 oktober 2022 Resto van Harte
Dit keer bracht Malaika een bezoek aan buurtrestaurant Resto van Harte in Kanaleneiland. Resto Van Harte is een sociaal buurtrestaurant. Buurtbewoners ontmoeten elkaar in het 3Generatiecentrum en genieten samen wekelijks van een betaalbaar, goed en gezond driegangendiner. "Iedereen is welkom om aan te schuiven, ongeacht leeftijd, cultuur of maatschappelijke positie. Een mooi initiatief dat Malaika een warm hart toedraagt. Wij werden heel gastvrij ontvangen en mochten allemaal mee eten. Tijdens het heerlijke 3 gangendiner dat door een team vrijwilligers was bereid, zong het koor 2 maal 10 minuten een gevarieerd programma. we maakten we een muzikale reis door diverse landen in Europa naar Zuid Afrika en Nieuw Zeeland. Zowel de gasten, de vrijwilligers en de koorleden vonden het een zeer geslaagde avond. Leuk om op deze manier met elkaar kennis te maken. Zie ook fotoalbum.

Recent verleden 2021

- In september hebben we met een persbericht op social media en wijkkranten een inloopmaand georganiseerd en met succes: veel nieuwe dames hebben hiervan gebruik gemaakt!

- In september zijn we weer gestart met live repetities.

- In juni zijn wij buiten gestart met repetities op het terras van Kinderboerderij Rotsoord. Na lange tijd dat er niet gezongen mocht worden was dat een hele verademing.

- Wij zijn in het voorjaar begonnen met online zoom repetities bij gebrek aan mogelijkheden om live te zingen vanwege de coronacrisis. 

- Hoera wij hebben een nieuwe en enthousiaste dirigent die het maximale uit de muzikaliteit van een ieder wil halen. Hoe fijn is dat!


Recent verleden 2020

Zondagmiddag 9 februari 2020
Malaika organiseerde een workshop voor haar koorleden onder leiding van Tjitske de Boer. Het gaat om een verkorte versie van de cursus “Zingen met je hele lichaam”. (zie: Workshops)

Zondagmiddag 15 maart 2020.
Malaika zou gaan zingen in De Voorkamer, een ontmoetingsruimte in de Utrechtse wijk Lombok.
HELAAS: corona strooide roet in het eten. Het optreden kon daarom niet doorgaan.

Vanaf half maart hebben wij, net als alle andere koren, onze optredens moeten annuleren. Ook de repetities werden vanwege de Corona-maatregelen van de overheid stopgezet.

In september hebben wij driemaal kunnen repeteren, en daarna was het weer voorbij.

Recent verleden 2019

Bijzonder was in 2019 de samenwerking met muziekgroep Tamarix bij alle drie de optredens

Zondagmiddag 22 december
Kerstoptreden in Warande Verpleeghotel Bovenwegen te Zeist

Een bezoek aan onze website, bracht Verpleeghotel Bovenwegen in contact met Malaika. Ze nodigden ons uit om voor hun bewoners en familieleden de kerst in te luiden. Met veel plezier namen we, ook dit keer samen met Tamarix, de mensen mee op een muzikale reis. Naast het voor iedereen bekende ‘Stille nacht’ zong Malaika kerstliedjes uit o.a. Italië, Oekraïne, Polen, Spanje, Zwitserland, Rusland en Frankrijk. De muzikanten van het enthousiaste Tamarix speelden op meesterlijke wijze authentieke volksmuziek op bijpassende instrumenten. Tussen het zingen en spelen door vertelden Truus, Remco en Geert Jan over de muziek en de instrumenten. Het was een fijn en sfeervol kerstoptreden voor een volle zaal met naar schatting 80 bezoekers. Een mooie afsluiter van ons muzikale jaar!

Dinsdagavond 10 december
“Opmaat naar Kerst” in Revalidatie Centrum De Hoogstraat

Revalidatie Centrum De Hoogstraat was heel blij dat wij een avond voor hun patiënten wilden komen zingen. Onze dirigent stelde een gevarieerd, a capella gezongen, kerstprogramma samen en muziekgroep Tamarix wilde op ons verzoek, een muzikaal intermezzo verzorgen op verfijnde snaar, fluit en strijkinstrumenten. Het totale programma werd een mooie mix van sfeervolle nummers en leuke kerst hits uit diverse landen, Ook nu bleek weer hoe goed de muziek van Malaika en Tamarix bij elkaar past en elkaar aanvult.

Zondagmiddag 7 april
Dubbelconcert Tamarix – Malaika
Op 7 april 2019 stonden wij In het sfeervolle Torenlaantheater in Zeist zij aan zij met muziekgroep Tamarix, voor een uitverkochte zaal. Vrouwenkoor Malaika en muziekgroep Tamarix vormen samen een mooie combinatie. Wat wil je ook met 4 van die fantastische muzikale mensen die Europese volksmuziek spelen op traditionele, ingenieuze, vaak zelfgemaakte instrumenten.
Beide partijen verzorgden een eigen gedeelte van het programma en daarnaast brachten we een aantal gemeenschappelijke liederen ten gehore. Wij hadden er als koor ook echt zin in en met wat muzikale knipogen richting publiek werd het een mooie vrolijke middag om nooit meer te vergeten. Een die eigenlijk smaakt naar meer!

Recent verleden 2018

Gluren bij de Buren Zondagmiddag 11 maart
Voor het derde jaar deed Malaika weer mee met Gluren bij de Buren. Dit keer traden we niet op in Lunetten maar aan de andere kant van de stad in Stadstuin Klopvaart aan de Vancouverdreef in Overvecht. Daar werden we gastvrij ontvangen door een aantal buurtbewoners die de openstelling van deze huiskamer verzorgden. Tot drie keer toe hebben we met veel plezier een mooi optreden weg gegeven aan een enthousiast publiek. Tussen onze optredens door hebben we bij de andere optredens op de Vancouverdreef gegluurd. Al met al een gezellige en verrassende middag op een mooie locatie in een buurt waar afwisselende optredens ten gehore werden gebracht.

Revalidatie centrum De Parkgraaf Dinsdagavond 19 juni
Daar stonden wij dan weer op dinsdag 19 juni 2018 in revalidatiecentrum de Parkgraaf in Utrecht.
Blijkbaar was ons eerste optreden eind oktober vorig jaar zo goed bevallen, dat wij binnen 8 maanden gevraagd zijn om weer voor een grote groep revalidanten en hun familieledenop te treden. En wij hadden er zin in!
We hadden flink geoefend op een aantal nieuwe liedjes, onze steun en toeverlaat Herman van Scheppingen was erbij om ons op de gitaar te begeleiden, en onze dirigent wist het publiek te raken met het prachtige door haar gezongen: The Ash Grove.
Het is altijd weer fijn om te zien dat ons repertoire dat toch niet bepaald alledaags genoemd kan worden, zo goed in de smaak valt.
Met de flyer bij de hand kon ons publiek goed bij houden uit welk landen onze liedjes kwamen, en met een korte uitleg over de inhoud, was alles goed te volgen.
In het bijzonder de Indonesiëmedley was een succes! Absoluut een blijvertje in ons repertoire want menigeen herkende wel een liedje en het werd zelfs her en der meegezongen.
Ondanks wat vervelend achtergrondgeruis, hielden wij ons flink staande en het wel 50 minuten durende programma was van het begin tot het eind boeiend voor het publiek. Dat publiek waardeerde het ook zeer dat de Malaika’s na afloop nog even een praatje kwamen maken.Een impressie van het optreden is te zien via de fotoos. Al met al een mooi optreden waar wij trots op kunnen zijn.

Grand Café Birkhoven Park in Amersfoort Zondag 4 november
Dit keer maakten we een uitstapje naar Amersfoort waar we op zondagmiddag 4 november optraden in het Grand Café van Birkhoven Park. De zaal was goed gevuld met ruim 40 bezoekers en de aanwezigen genoten van de muzikale wereldreis die Malaika te gehore bracht.
We begonnen om 14.30 uur met de vrolijke canon Sisi sisi dolada uit Kongo en zongen vervolgens afwisselend a capella nummers en dit keer liedjes begeleidt op piano door onze gastpianist Dick van Lokhorst.
Ter afwisseling speelde Dick een piano solo met zang. Onze dirigent zong als soliste het lied ‘Manise’ uit de Molukken en het koor zong tweestemmig het refrein. Dit lied is altijd weer zeer geliefd bij vele luisteraars.
Het was een gezellige middag en voor we het in de gaten hadden, was het uur om.

Recent verleden 2017

Op zondag 10 december was het de Internationale Dag van de Mensenrechten. Amnesty International organiseerde daarom een landelijke schrijfmarathon. In Utrecht werd die o.a. gehouden in Speeltuin De Kameleon in Hoograven en Malaika verzorgde daarbij een gratis optreden. Het sneeuwde die dag onophoudelijk, en het KNMI had code oranje uitgegeven. De opkomst van publiek viel daardoor een beetje tegen. Desondanks hebben we met veel plezier gezongen. (zie poster)

Op dinsdagavond 31 oktober verzorgde Malaika een optreden voor cliënten en familie van revalidatiecentrum De Parkgraaf. Het programma was een afwisseling van a capella nummers en liedjes met accordeon begeleiding door Maureen Wilderbeek. Ter afwisseling speelde Maureen een accordeon solo en zong onze dirigent als soliste het lied ‘Manise’ uit de Molukken waarbij het koor tweestemmig het refrein ten gehore bracht. Voor de cliënten van de Parkgraaf was ons repertoire een geheel nieuwe ervaring, zij genoten zichtbaar.

Op 8 oktober vierde Malaika haar vierde lustrum! Ons vorige lustrum hebben we gevierd met een workshop smartlappen. In 2017 hebben we het over een andere boeg gegooid: geen zang, geen optreden, maar een heerlijke kookworkshop. We hebben lekkere Mediterrane hapjes gemaakt en ook opgegeten natuurlijk. Alle koorleden waren van de partij en het was reuze gezellig!

Cultuur en Educatie Aan de Slinger organiseerde op 19 maart het derde Korenfestival in Houten. Malaika nam voor de eerste keer deel. Parallel aan de optredens werden er de hele dag door diverse mooie workshops aangeboden waar ieder koorlid aan deel kon nemen. Rond vijf uur werd het festival gezamenlijk afgesloten met het zingen van ‘Thank you for the music’ van ABBA. Er werd enthousiast en uitbundig mee gezongen. Houten bedankt!

Malaika deed voor het tweede jaar mee aan Gluren bij de Buren in Lunetten en trad op 19 februari  tweemaal op in de Musketon waar we door een groep vrijwilligers gastvrij werden ontvangen. We brachten een gevarieerd programma wereldmuziek ten gehore en zongen dit keer het hele programma a capella. Er waren in totaal rond de honderd bezoekers, waarvan we na afloop vele lovende reacties kregen. 

Recent verleden 2016

Op 9 oktober: Festival Cultuur in Oost. Gehouden op het terrein van het University College aan de Prins Hendriklaan in Utrecht. Ruim 1200 bezoekers telde de organisatie van het Korenfestival, een groot succes dus. Die bezoekers zaten niet allemaal bij Malaika in de zaal, maar de 50 haalden wij wel. De genres van de koren liepen uiteen van pop tot wereld, en van klassiek tot theater. Goed ingezongen in onze nieuwe outfit, met begeleiding van Nico van Asdonck op de djembé zongen wij dit keer uitsluitend Afrikaanse liedjes. Een geslaagde middag.

Op vrijdagavond 1 april traden wij op voor de gezelligheidsvereniging Groningen en Ommelanden in Utrecht. Onze spreekstalmeester Truus introduceerde ons koor en tot grote verrassing van iedereen deed zij dat in onvervalst Gronings! Niet alleen het publiek was stomverbaasd, ook de koorleden zelf stonden paf! Het optreden zelf was heel geslaagd: een mooie afwisseling van a capella liederen, en nummers met begeleiding door de volksmuziekgroep: Tamarix. Er was ook een instrumentaal intermezzo van Tamarix, dat prachtige Ierse ballads speelde. Maureen bracht een accordeonsolo ten gehore en onze dirigent zong twee mooie melancholieke liederen. De zangoptredens werden ondersteund door dia’s met toepasselijke afbeeldingen. Het was kortom een avond met een totaaloptreden, en dat werd enorm gewaardeerd door de aanwezigen.

Op 31 januari Gluren bij de Buren De wijk Lunetten deed voor de vierde keer mee aan het Utrechtse festijn. Op 33 adressen gingen daar de deuren open voor muziek-, dans- en theatervoorstellingen of beeldende kunst. Malaika stond in zalencentrum Aristo aan de Brennerbaan in Lunetten. Daar, in het gezellige Grand Café op de begane grond mochten wij onze kunsten vertonen. We traden tweemaal op met een gevarieerd repertoire. Na afloop van ons optreden ging een aantal koorleden nog elders in de wijk “gluren”. Ook dat was heel leuk en inspirerend.